Właśnie byłem w muzeum / na wystawie
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- marcin
Re: Właśnie byłem w muzeum / na wystawie
Byłem w Łowiczu, w tym muzeum też, pamiętam że mi się podobało. Plus przy muzeum jest taki miniskansen, kilka chalup.
W ogóle sam Łowicz jest uroczym miasteczkiem.
W ogóle sam Łowicz jest uroczym miasteczkiem.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
- Hebius
To w warszawskim MSN jest też jakaś jadłodajnia, że można zrobić przerwę na obiad?
- marcin
W wielu dużych muzeach jest jakiś bar gdzie można zjeść w trakcie zwiedzania.
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
- Hebius
Z dużych byłem tylko w Muzeum Narodowym w Warszawie i tam wtedy żadnego baru jeszcze nie mieli.
- marcin
Dziś to standard w dużych muzeach, jadłem w takim w Centrum Solidarności w Gdańsku.
Aczkolwiek Muzea Narodowe często akurat nie mają, bo nie ma na to miejsca, odpowiedniej wentylacji itd. To jest w nowych muzeach gdzie od razu się przewiduje na to miejsce.
Aczkolwiek Muzea Narodowe często akurat nie mają, bo nie ma na to miejsca, odpowiedniej wentylacji itd. To jest w nowych muzeach gdzie od razu się przewiduje na to miejsce.
- mike
Chodzić po muzeach, teatrach, żeby żreć... pamiętam robiłem tak kiedy miałem 10-15 lat wychowawczyni prowadziła nas całą klasą na różne spektakle, filmy. Bufet stanowił zawsze najważniejszy punkt programu 
- marcin
Nie "żeby żreć". Ale jak np. zwiedzałem Muzeum Żydów Polskich przez 6 godzin, to możliwość zrobienia sobie przerwy i pójście na kawę plus przekąszenie czegoś jest dobrym pomysłem.
- marcin
Muzeum Narodowe we Wrocławiu
"Mikroświaty. Obrazy w małych formatach ze zbiorów Muzeum Narodowego we Wrocławiu" (wystawa czasowa)
"Skarb Średzki. Korona – symbol panowania" (wystawa czasowa)
Po Panu Tadeuszu wstąpiłem do MNWr zobaczyć wystawy czasowe. Jest piękna wystawa "Mikroświaty" (obrazy małych rozmiarów) i Skarb Średzki. Jest to jedno z najcenniejszych znalezisk archeologicznych w Polsce. W Środzie Śląskiej znaleziono piękne złote przedmioty, m.in. koronę. Pochodzi być może z Hiszpanii (?) Historykom nie udało się ustalić.
Piękny poniemiecki budynek Muzeum. O ileż piękniejszy niż te socrealistyczne kloce w Warszawie i Krakowie!

I wnętrze, główny dziedziniec muzeum

"Mikroświaty. Obrazy w małych formatach ze zbiorów Muzeum Narodowego we Wrocławiu" (wystawa czasowa)
"Skarb Średzki. Korona – symbol panowania" (wystawa czasowa)
Po Panu Tadeuszu wstąpiłem do MNWr zobaczyć wystawy czasowe. Jest piękna wystawa "Mikroświaty" (obrazy małych rozmiarów) i Skarb Średzki. Jest to jedno z najcenniejszych znalezisk archeologicznych w Polsce. W Środzie Śląskiej znaleziono piękne złote przedmioty, m.in. koronę. Pochodzi być może z Hiszpanii (?) Historykom nie udało się ustalić.
Piękny poniemiecki budynek Muzeum. O ileż piękniejszy niż te socrealistyczne kloce w Warszawie i Krakowie!

I wnętrze, główny dziedziniec muzeum