Właśnie byłem w teatrze

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hebius

Re: Właśnie byłem w teatrze

bolevitch pisze: 13-02-2026 19:50:08 Czy może ktoś potwierdzić czy był, chyba na początku l. 2000., spektakl Teatru Telewizji, którego tematem były kulisy polityki w UK, akcja działa się w partyjnych czy rządowych gabinetach, bohaterowie to minister, doradca czy lider partyjny i mlody, wchodzący w ten świat asystent (grany przez Macieja Stuhra?). Zapamiętałem to głównie przez to, że na marginesie wyszło, iż ten najmłodszy bohater jest gejem, i m.in. staje przed dylematem czy dla pracy w polityce poświęcić życie prywatne i odwołać wspólny weekend z chłopakiem...
Czy może ktoś kojarzy ten spektakl? (próbowałem wyszukać w internecie jakiś ślad, ale poległem)
Czy to mogła być retransmisja z angielskiej telewizji z dubbingiem?
A co mówi na ten temat AI? :D
Awatar użytkownika
bolevitch

ten od googla podawał tytuły seriali, i sztukę The house Grahama

być może to ja halucynuję... skleiłem różne opowieści..?. samo wspomnienie zostało w glowie przez ten homowątek (przeze mnie wyinterpretowany, może błędnie,?). To musiało być w czasach, gdy nie było to dla mnie oczywiste... czyli dawno. Padły tam słowa o sile przyciągania władzy, blasku czy ogniu, dla którego poświęca się sprawy osobiste
Awatar użytkownika
Hebius

Niestety mnie ten opis z żadną sztuką się nie kojarzy.
ODPOWIEDZ