Co oglądam
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- Hebius
Re: Co oglądam
Napiszę tutaj, bo gdzieś muszę.
Ród smoka oglądam.
Jezus Maria, jakie to jest kurewsko nudne! Nawet gdy bohaterowie odwiedzają burdel, knują, mordują, czy się łajdaczą w inny spokój. I nawet jak człowiek zobaczy zgrabną gołą dupę młodzika masturbującego się w oknie, to zamiast się cieszyć widokiem zastanawia "Ale po kiego chuja to? Czemu ta scena ma służyć?".
Ród smoka oglądam.
Jezus Maria, jakie to jest kurewsko nudne! Nawet gdy bohaterowie odwiedzają burdel, knują, mordują, czy się łajdaczą w inny spokój. I nawet jak człowiek zobaczy zgrabną gołą dupę młodzika masturbującego się w oknie, to zamiast się cieszyć widokiem zastanawia "Ale po kiego chuja to? Czemu ta scena ma służyć?".
- bolevitch
Pokot to oskarżenie Polski powiatowej, rządzonej zwykle przez układ ludzi należących do kół lowieckich. Tak było w moim rodzinnym miasteczku, burmistrz, starosta, mój dyrektor, prawnik świadczący usługi naszej firmie..... i taki obraz odbieram jako realistyczny. Myśliwi dla sportu zabili też psa mojego dziadka. Więc to wszystko odbierałem jako prawdziwy obraz, z życia wzięty. Kwestia oceny moralnej wymierzanej przez bohaterkę kary "złym" ludziom to już osobista sprawa. Tokarczuk jako wyznawczyni i krzewicielka gnozy pewnie patrzy na to inaczej niż np. chrześcijanin czy katolik. Finał, to już czysta bajka... tak zapamiętałem. Oglądałem, gdy film był w kinach czyli pewno 10 lat temu
- uzytkownik_konta
No właśnie - czysta bajka. Czy taka bajeczka nie przekreśla całkowicie jakiejkolwiek moralnej wymowy filmu albo społecznego komentarza, który tam był wcześniej? Film jest kompletnym dziełem i należy go interpretować jako całość. Tymczasem "Pokot" da się poważnie interpretować tylko jeśli zignorujemy zakończenie; inaczej - z tego co pamiętam - musielibyśmy dojść do wniosku, że de facto rozwiązaniem problemu podejścia do zwierząt istniejącego w tzw. ww. "Polsce powiatowej" są jakieś cybertwinki.
- bolevitch
....rozwiązaniem byłoby zabijanie ludzi i palenie kościołów i urzędów. Lewicowy terroryzm
- Pedał_w_szlafroku
Na TVN24 rozmowa Tomasza Terlikowskiego z Janem Klatą.
Ciekawa rozmowa.
- xyz123
Ciekawsza rozmowa to zapewne w TVN24 była dzisiaj o 11:00Pedał_w_szlafroku pisze: ↑14-02-2026 18:23:35 Na TVN24 rozmowa Tomasza Terlikowskiego z Janem Klatą.Ciekawa rozmowa.
- Pedał_w_szlafroku
Myślisz o Marcie Nawrockiej?