Czego teraz słucham.

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mike

Re: Czego teraz słucham.

uzytkownik_konta pisze: 29-07-2026 13:53:40 w wyborach na prezydenta Warszawy - gdy kandydował pierwszy raz, nie byłem jeszcze dopisany w Warszawie, więc głosowałem w Lublinie (na Żuka).
Obrazek dobra nuta dla słoików https://www.youtube.com/watch?v=TMwGLpSdtrU Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
uzytkownik_konta

Teraz to odkryłeś? Pisałem już kiedyś, że masz pamięć jak złota rybka.

A poza tym, wydawałoby się, że jak się już raz co do czegoś zgodziliśmy, to w twoim interesie byłoby, aby przez chwilę nie umniejszać mojej opinii w akurat tej kwestii. Napisałbym, żebyś się położył do Tworek, ale w tej sytuacji pozwolę sobie tak po lubelskiemu: idź się zapakuj do Abramowic, pojebańcu.
Awatar użytkownika
mike

Dzięki za komplement oraz potwierdzenie moich przypuszczeń - ty pierwszy się triggerowałeś ilekroć wspominałem o słoiczkach :gay:
Awatar użytkownika
uzytkownik_konta

Przecież mnie zacytowałeś, idioto.
Awatar użytkownika
mike

Kłopoty z rozumnym czytaniem? Za mało tych leków bierzesz. Odniosłem się do twoich dawnych ataków histerii na moje posty ze słoikami. Powyższy stanowi jedynie potwierdzenie przypuszczeń. Że coś było na rzeczy podejrzewałem od dawna, teraz dostałem potwierdzenie - lubię rozkładać na czynniki pierwsze psychikę moich stalkerów. Z nieskrywaną satysfakcją natychmiast skojarzyłem powyższy utwór muzyczny z tobą brawo ja :oklaski:

I nie czytam wszystkich twoich postów geniuszu, w rzeczy samej mam cię na ignorze, a więc nie czytam 99% twych pseudofilozoficznych mundrości. Dziś odsłoniłem frochę postów, nadal jesteś nadętym bufonem, więc zaszczytu obecności na liście ignorowanych cię nie pozbawię.
Awatar użytkownika
Hebius

@Mike
Ale co właściwie skojarzyłeś? Przecież wszyscy od zawsze wiedzieli, że u_kej jest z Lublina. Bo trudno żeby nie wiedzieli:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
uzytkownik_konta

No w 2016 czy 2017 wręcz na żywo relacjonowałem swoją przeprowadzkę. Nie wiem skąd ta próba stworzenia atmosfery jakiejś wstydliwej tajemnicy. Mam bardzo ciepłe uczucia wobec Lublina i czuję się z nim związany. Mam też bardzo ciepłe uczucia wobec Warszawy i też czuję się z nią związany - urodzić się w Warszawie każdy głupi potrafi, ale już wybrać jakieś miasto i się do niego przeprowadzić, i się w nim zadomowić - to już jest świadoma decyzja, która o czymś świadczy. Ale gdybym zaczął zrywać swoje związki z Lublinem, wypierać się go albo ukrywać pochodzenie z niego - powinniście zadzwonić po pogotowie, bo to by świadczyło o udarze mózgu.

Natomiast całkiem szczerze, nie mam zielonego pojęcia o co chodzi z tymi jakimiś rzekomymi awanturami o jakieś posty dot. słoików. O ile nie jest to jakaś konfabulacja, to mike widać przeżył je bardziej niż ja. Chociaż dla niego każda wypowiedź to wybuch histerii, dowód zaślepienia, świadectwo upadku człowieka itd., więc możliwe, że po prostu napisałem coś takiego, jak w akapicie powyżej, a dla niego to było tzw. epickie zesranie.

Tak więc - jak mówiłem: do Abramowic, czy do Tworek - w sumie wszystko jedno, byle był tam lekarz od głowy.
Awatar użytkownika
mike

@Hebius
Na obecnym forum to nie jest i nie była powszechna wiedza nikogo poza garstką znajomków oraz ciebie w roli archiwisty. Nikt poza tobą nie prowadzi teczek użytkowników gejowa, zwłaszcza tego.

pierwszy lepszy przykład kociej sraczki na wspomnienie o słoikach, natychmiast poczuł się adresatem przybywając z odsieczą :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hebius

Ale czego ty oczekujesz? Że u_kej da do podpisu "jestem lubelskim słoikiem"?
:D
Pojawiając sie na forum chłopak napisał w topiku powitralnym:
uzytkownik_konta pisze:Więc może coś o mnie: mieszkam w Lublinie, mam 17 lat. Jakieś tam zainteresowania posiadam, podobnie jak średnio ambitne plany na przyszłość :-D; gust muzyczny sprecyzowany, literacki też poniekąd, filmowy już mniej :-D W sumie nie wiem czy to kogokolwiek obchodzi, więc jak chcecie to pytajcie :-D
I tyle wystarczy. Jakby nawet Lublina nie nosił później w danych profilowych też by wystarczyło.

A tego co zacytowałeś to ewidentnie nie zrozumiałeś :D
Obrazek
Awatar użytkownika
odkurzacz

Obrazek
Awatar użytkownika
mike

Hebius pisze: 31-07-2026 14:19:56 A tego co zacytowałeś to ewidentnie nie zrozumiałeś :D
Olśnisz nas jak można to zinterpretować inaczej niż kocią sraczkę? :)
Awatar użytkownika
uzytkownik_konta

Hebius pisze: 31-07-2026 14:19:56 Ale czego ty oczekujesz? Że u_kej da do podpisu "jestem lubelskim słoikiem"?
To jest jakiś piramidalny absurd. Najlepszym dowodem na to, że tego nie ukrywam, jest wypowiedź, którą sam zacytował - ta w której napisałem, że parę lat temu nie byłem jeszcze dopisany w Warszawie do listy wyborców. Potem sam przytacza jeszcze moją wypowiedź, w której... napisałem, że bym nie przyjechał do Warszawy, gdyby... itd. Innymi słowy, te wypowiedzi, w których otwarcie i z nieprzymuszonej woli przyznaję się do pochodzenia spoza Warszawy stanowić mają dowód mojego nieprzyznawania się do pochodzenia spoza Warszawy.

Swoją drogą, to jest kuriozum, że tamto jedno rzucone mimochodem zdanie ma być też dowodem jakiejś mojej obsesji wokół tego tematu.

Ale im dłużej o tym myślę, tym mniej rozumiem, dlaczego oczekuję jakiejś logiki czy konsekwencji od tego orangutana. Zresztą, cała aferka jest oparta na założeniu, że w ogóle to, że ktoś nie pochodzi z Warszawy, jest rzeczą wstydliwą. Wśród normalnych ludzi to, czy ktoś urodził się w Warszawie, nie ma zupełnie żadnego znaczenia - a kogoś, kto traktuje to jako sprawę tak istotną, uznaje się na dziwaka.
Awatar użytkownika
mike

Hebius pisze: 31-07-2026 14:19:56 Ale czego ty oczekujesz? Że u_kej da do podpisu "jestem lubelskim słoikiem"?
W gruncie rzeczy histeryczne reakcje na słoiki w moich postach na to by wskazywały. Wszak nigdy go nie wywoływałem do tablicy w kontekście słoików, sam się nawijał na widelec. Zanim tego nie zaczął robić pojęcia bladego nie miałem, że nie pochodzi z Warszawy, trudno też bym pamiętał/zwracał uwagę na podpis przy koncie sprzed 15 lat na nieistniejącym forum, kiedy wówczas nie świrował. Najwyraźniej szajba odbiła po przyjeździe do stolicy jak wielu innym słojom viewtopic.php?p=231234#p231234
Awatar użytkownika
Hebius

Obrazek

Jan Sebastian Bach Wielka msza h-moll BWV 232

Wykonawcy:

Capella Cracoviensis
Antonina Ruda, Magdalena Łukawska (sopran I)
Karolina Augustyn, Michalina Bienkiewicz (sopran II)
Justyna Rapacz, Piotr Olech (alt)
Hugo Hymas, Bartosz Gorzkowski (tenor)
Jakub Borgiel, Marek Opaska (bas)
Jan Tomasz Adamus - dyrygent

Festiwal Bachowski Świdnica, transmisja z dawnego kościoła ewangelickiego w Jedlinie-Zdroju

Na audycję "Letni Festiwal Muzyczny" w piątek (31.07) w godz. 19.00-22.30 zaprasza Andrzej Sułek. Początek transmisji o 20.
Obrazek
Awatar użytkownika
Czartogromski
Kontakt:

Też sobie włączyłem (z opóźnieniem). Ostatnio trzeba uważać, bo Dwójka bodaj już dwukrotnie użyła broni masowego rażenia w postaci Wagnera z Bayreuth w wielogodzinych transmisjach :o
Awatar użytkownika
Project 2501

https://www.youtube.com/watch?v=GeM_htA ... j5&index=1
A Victory of Love - Alphaville

Najbardziej znane z tej płyty jest oczywiście "Forever Young" i "Big in Japan". Ale ten też zasługuje moim zdaniem na uwagę tak jak "Fallen Angel" czy "Summer in Berlin".
Awatar użytkownika
Dorian_Gray

grupa Brand X z Philem Collinsem na perkusji
Nuclear Burn z albumu Unorthodox Behaviour
jazz-rock fusion z 1976 roku
https://www.youtube.com/watch?v=J3Xa91_JIDk
Awatar użytkownika
odkurzacz

King Diamond - Fatal Portrait
Awatar użytkownika
mike

https://www.youtube.com/watch?v=onHjfY3mtC0&t=1470s
Spoiler
Obrazek
Madonna i Kylie Minogue razem na scenie podczas WorldPride Amsterdam 2026

Madonna sprawiła fanom ogromną niespodziankę podczas WorldPride Amsterdam 2026. Królowa popu zaprosiła na scenę Kylie Minogue. Wspólny występ wywołał ogromne emocje i natychmiast stał się jednym z najgłośniejszych muzycznych momentów festiwalu. Wyjątkowy występ odbył się podczas koncertu Club Confessions w amsterdamskiej hali AFAS Live. Madonna zaprezentowała około 30-minutowy set, a jednym z jego największych zaskoczeń było pojawienie się Kylie Minogue. Australijska gwiazda weszła na scenę w fioletowej, luźnej bluzce i srebrnych spodniach. Razem z Madonną wykonała utwór „Love Sensation”, pochodzący z albumu „Confessions II”. Piosenka miała premierę w czerwcu i szybko zdobyła popularność, docierając na pierwsze miejsce zestawienia Billboard Dance Airplay.

Na jednym utworze się nie skończyło. Kylie Minogue pozostała na scenie do końca koncertu, towarzysząc Madonnie podczas finałowych wykonań kultowych hitów „Sorry” oraz „Hung Up”, pochodzących z albumu „Confessions on a Dance Floor” z 2005 roku.
https://cgm.pl/news/madonna-i-kylie-min ... rdam-2026/
Awatar użytkownika
Project 2501

Właśnie znalazłem słuchając sobie singla singla "Baby Don't Cry" INXS.

https://www.discogs.com/release/864175- ... y-Dont-Cry

Ptar Speaks: https://www.youtube.com/watch?v=PEd7lvQ ... rt_radio=1

Jest nawet całkiem spoko, jak nie INXS. Z tego co wiem to nie było nigdy wydane na żadnym albumie, przynajmniej nie za życia Michaela.
ODPOWIEDZ