Hebius pisze: ↑31-07-2026 14:19:56
Ale czego ty oczekujesz? Że u_kej da do podpisu "jestem lubelskim słoikiem"?
To jest jakiś piramidalny absurd. Najlepszym dowodem na to, że tego nie ukrywam, jest wypowiedź, którą sam zacytował - ta w której napisałem, że parę lat temu nie byłem jeszcze dopisany w Warszawie do listy wyborców. Potem sam przytacza jeszcze moją wypowiedź, w której... napisałem, że
bym nie przyjechał do Warszawy, gdyby... itd. Innymi słowy, te wypowiedzi, w których otwarcie i z nieprzymuszonej woli przyznaję się do pochodzenia spoza Warszawy stanowić mają dowód mojego nieprzyznawania się do pochodzenia spoza Warszawy.
Swoją drogą, to jest kuriozum, że tamto jedno rzucone mimochodem zdanie ma być też dowodem jakiejś mojej obsesji wokół tego tematu.
Ale im dłużej o tym myślę, tym mniej rozumiem, dlaczego oczekuję jakiejś logiki czy konsekwencji od tego orangutana. Zresztą, cała aferka jest oparta na założeniu, że w ogóle to, że ktoś nie pochodzi z Warszawy, jest rzeczą wstydliwą. Wśród normalnych ludzi to, czy ktoś urodził się w Warszawie, nie ma zupełnie żadnego znaczenia - a kogoś, kto traktuje to jako sprawę tak istotną, uznaje się na dziwaka.